onsdag 2 juli 2014

Smultronställen på Öland

Har efter några dagars semester på Öland hittat några smultronställen jag gärna skulle återvända till och gärna vill dela med mig av.

Vi bodde på Strandnära Ekologiskt B&B / Hostel. Boende, café och restaurang på samma ställe med en stark ekoprofil. Restaurangen och kaféet där vi även åt frukost tre morgnar innehar 3 kravmärken, dvs. 90% är kravmärkta produkter som de använder! Sen att både mat och frukost var mycket gott gjorde saken ännu bättre. Nackdelen med att bo där var inte boendet, snarare att närmsta strand var en klapperstensstrand vilket inte är optimalt med småbarn som gillar att bada.

Instagrambild från frukost på Strandnära
Instagram bild från restaurangen en kväll
Ganska när boendet kan man komma snabbt ut på vackra Alvaret. Tystnaden, naturen, lugnet - verkligen en plats att bara vara och vila. Ta en promenad och glöm ej picknicken! Perfekt med barn då det finns stora ytor att springa av sig på (ettårings favorit) och insekter att upptäcka (treårings favorit).

Foto: AnnaJanson

Capellagården, åh vilket ställe för en sån som mig som gillar design, trädgård och gott fika! Fin utställning att kika och inspireras av. Blommor och odlingar att njuta av, en trädgårdsbutik med många trevliga plantor/perenner att köpa och sen fiket. Litet, inte mycket att välja mellan, men vad gör det när man hittar en god chokladbiskvi, pecannötspaj och underbar flädersaft!?

Foto: Annajanson

Solberga Gård, ekologisk gård i utkanten av Köpingsvik ovan Borgholm. Djur att titta på, stor sandlåda, mycket trevlig gårdsbutik (godast inhandlade jordgubbarna än så länge i år) och kafé och restaurang (som vi aldrig hann pröva). Helt enkelt ett skönt häng för en barnfamilj.

Foto: Annajanson
Jag skulle gärna vilja åka tillbaka del dessa platser under Ölands skördefest i slutet i September. Får väl se hur det blir med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar