lördag 10 augusti 2013

Tomater när de är som bäst!

Tidigt i somras köptes 4 tomatplantor som nu börjat leverera vilket är toppen, för vad smakar bättre än egna solmogna tomater! Två av plantorna inhandlades på närliggande Strömsbergs trädgård där det är ett projekt för långtidsarbetslösa som odlar blommor och grönsaker. Förra året handlades flera tomater hos dem och nu i år hoppas jag kunna skörda egna och även gå att köpa hos dem. Det bästa är att de odlar ekologiskt, i like it! Så är ni i närheten av Strömsberg i Ljungarum, Jönköping mellan 7-15 åk upp till Kameliahuset och se om det är något försäljning för att få lite goda ekotomater.

Jag är förvånad över hur lätt det varit att odla tomater, visserligen har vi bra söderläge, men ändå! Så nästa år till er alla - våga odla tomater! Även persiljan i skålen på bilden är odlad i trädgården och äts som sallad då salladen av någon anledning inte trivs i våra odlingslådor. Någon som har tips för att få bra sallad?

Foto: AnnaJanson
Under tomaterna ser ni vår fina persilja som växer bättre än salladen som bara är besk så nu äter vi persilja som sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar