Foto: Annajanson |
eko.inredning.blommor.foto.trädgård.fairtrade.närproducerat.pyssel.odla.familj.ochlitetill
måndag 14 juli 2014
Supergod jordgubb- och rabarberpaj
I sommar är jordgubbs- och rabarberpaj en favorit hos oss. Originalpajen är med bara rabarber och jag brukar då ha ca 500g skurna rabarber som blandas med ca 1msk potatismjöl och runt 1 dl socker (eller efter eget tycke) och läggs i en ungsform. Nu har jag istället 2 delar rabarber och 1 del jordgubbar i klyftor och ev lite mindre potatismjöl. Sedan blandas 2,5dl mjöl, 2dl socker, 1tsk bakpulver och 1 ägg med elvisp och läggs som ett täcke över rabarberna och jordgubbarna. Sist smälts 100g smör och hölls över mjöl och äggblandningen. Pajen gräddas sedan i ugnen på 175grader i 30min.
Etiketter:
Sött och gott
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar